Policy

Det är vårt mål att tillhandahålla produkter för alla som älskar hästar. Jag kom i kontakt med The Finishing Touch of Kentucky vid en av mina resor inom hästportens underbara värld. The Finishing Touch of Kentucky är specialiserade på att göra smycken inom hästsporten. De producerar fina smycken av hög kvalitet till låga priser. Vi är stolta att som enda företag i Sverige få representera The Finishing Touch of Kentucky. De har hundratals produkter men vi har än så länge valt att marknadsföra en handull av dessa. Om ni söker något speciellt - så hör av er till oss. Här nedan följer en liten presentation av The Finishing Touch of Kentucky

mvh
Göran Lindskog

The Finishing Touch of Kentucky

The Finishing Touch of Kentucky är en tillverkare och grossist av smycken inom hästsport. Hästar är vår specialitet eftersom vi lever i Lexington, KY, hästens huvudstad i världen, och vi älskar hästar! Vår fabrik som ligger i Nicholasville, KY.

Vad vi gör

Sedan 1989 har vi erbjudit den finaste kvalitet i kostymhästsportsmycken, och har genom åren vuxit till att bli den främsta kostymsmyckes tillverkaren i USA. Trots att vi har ett fåtal objekt som är importerar (ca 5%) är de flesta av våra produkter utformade i Kentucky, vi outsourcar modellbygge, gjutning, polering, och plätering i Rhode Island, som en gång var kostymsmyckens huvudstad i världen. Rhode Islanders har designat, utfört gjutningat, lödat, pläterat, och stenat smycken sedan början 2000-talet, och de är de bästa! Sista handen (som stenar, målning, kedjor halsband, etc.) till varje bit av TFT av KY hästsportsmycken läggs av Kentucky hantverkare på vårt huvudkontor i Kentucky. Genom denna process får våra kunder bonus i form av en bättre produkt eftersom den är gjord i USA där dessa processer har utvecklats. Alla mönster som vi tillverkar är blyfria och görs med hästälskare i åtanke. Vi tar en sådan glädje i att kunna erbjuda dig högsta kvalitet och de mest spännande stilar i hästsportsmycken som finns på marknaden.

Vad vi erbjuder våra kunder

Vi tillhandahåller ett brett sortiment av produkter inklusive hästörhängen för barn, hängsmycken, gåvoaskar, pins och ridsportringar för barn och vuxna. I andra änden av spektrumet finns även högsta kvalitet av smyckesdesign för kvinnor som innehåller Swarovski kristaller och halvädelstenar. Vi har det största urvalet av högkvalitets pins i branschen och ett brett utbud av modeller på hästraser som quaterhorses, saddlebreeds, araber, fullblod, mulor, åsnor, morgans, promenaderhästar och många fler replikerade i smyckedesign.

Produktkvalitet

Vi tar stor stolthet i att erbjuda en produkt av högsta kvalitet till lägsta möjliga pris, och vi står bakom de produkter som vi säljer. Objekten är kostymsmycken och är pläterade i slitstarkt guld eller silverimitation med rodium (ger en fin silverfärg utan att mattas) över vitmetall eller mässing. Smycken från The Finishing Touch of Kentucky är allergitestade och tål tidens tand när vårdas på rätt sätt.