Betalning & Leveransvillkor

VILLKOR

1. Vad kostar frakten/portot?
Frakt tillkommer med 29 kr inkl moms.

2. Betalning Sker via PayPal med kreditkort.
För betalning med faktura. Tag kontakt med oss.

Villkor för fakturabetalning för företag
För att du ska få kredit krävs att du uppger företagets organisationsnummer. Nya kunder får då en kredit på SEK 2 000:-. Kunder som önskar handla för ett högre belopp ombedes kontakta oss. Betala inom 30 dagar från fakturadatum. Fakturan medföljer försändelsen. Betalningspåminnelser debiteras påminnelseavgift enligt lag med 50:-. Dessutom debiteras referensränta + 8%.

3. Kreditupplysning
Sidmakarn AB förbehåller sig rätten att ta kreditupplysning vid samtliga beställningar. När man utför ett köp mot faktura görs en automatisk kreditkontroll (din kreditvärdighet påverkas inte av detta köp eftersom kreditupplysningen inte registreras i några offentliga register).

4. Leveranser
Endast en fraktavgift om 29:- tillkommer. Vid leveranser upp till 2 kg levereras godset per brev. Order över 2 kg eller skrymmande paket levereras med postpaket (hämtas ut på Postens aviserade utlämningsställe). För enskilda artiklar kan annan avgift gälla vilket i förekommande fall tydligt redovisas innan du genomför ett köp.
Alla varor lagerförs om inget annat anges vid beställning.

Kan varorna skickas till annat land än Sverige?

I dagsläget kan dina varor enbart skickas inom Sverige.

5. Leveranstid
En order som inkommer före klockan 19.00 på vardagar packas och skickas från vårt lager till din hemadress inom 1-3 dagar. Detta gäller order som skickas som brev och som betalas mot faktura. Avvikelse kan förekomma om försändelsen bedöms av brevbäraren vara för stor för att få plats i brevlådan. Om så är fallet kommer kunden att få en avi för uthämtning av varan vid sitt utlämningskontor. Leveranstiden kan i dessa fall ta någon dag längre.

Om du betalat en leverans i förskott och din leverans är försenad har du rätt att häva köpet om förseningen är av stor betydelse för dig. Vi betalar tillbaka pengarna inom 20 dagar. Kontakta oss.

6. Restnotering
Om en vara är tillfälligt slut restnoteras hela ordern till dess full leverans kan ske.

7. Garanti
Sidmakarn AB garanterar att produkterna motsvarar tillverkarens krav och rekommendationer.
Om du vill reklamera en vara som var trasig vid leveranstillfället måste du göra det inom skälig tid efter att du har upptäckt felet.
Kontakta oss på This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

8. Ångerrätt
Sidmakarn AB erbjuder sina kunder att ångra sitt köp utan speciell anledning inom 30 dagar från det att en vara mottagits. Varan som sänds i retur ska vara felfri och komplett.
För snabbare ärendehantering ber vi dig vänligen att kontakta oss och meddela ditt faktura- och kundnummer innan en vara sänds i retur.
Kontakta oss på This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

9. Reklamationer
Vi garanterar att de varor du beställt är felfria vid leveransen. Om du tror att du fått en defekt eller fellevererad vara ber vi dig kontakta oss på This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. så att vi snabbt kan rätta till eventuellt fel. Ersättningsleveransen sker naturligtvis helt utan kostnad för dig.

När du önskar reklamera en vara, skall den skickas till nedanstående adress. Vi ber dock att du kontaktar oss för att få reklamationen godkänd i förväg samt för att vi skall kunna skicka dig rätt handlingar och fraktdokument. Vi svarar så fort det är möjligt dock inte senare än 48 timmar.

Sidmakarn AB
Södergårdsvägen 21
S-434 92 KUNGSBACKA
SVERIGE

10. Falska beställningar
Vi samarbetar med polisen och samtliga falska beställningar eller bedrägeriförsök polisanmäls. Sidmakarn AB lämnar all information till polisen för att vara behjälplig vid utredningen.

11. Transportskador
Vi står för alla skador, som kan uppstå vid transport till kunder. Om du vid mottagandet upptäcker att försändelsen är transportskadad, skall du inom skälig tid anmäla detta till oss.
Vid retur från kund till oss, står kunden för skador som kan uppstå under transporten.

Kontakta oss på This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

12. Ej utlösta varor
Om vi får tillbaka paket som inte lösts ut från posten, förbehåller vi oss rätten att debitera samtliga kostnader som uppstår i samband med denna retur.
Betalning skall ske inom 10 dagar från fakturadatum.

13. Lagval
Tvist enligt dessa villkor skall avgöras enligt svensk lag.
Sidmakarn AB följer Allmänna reklamationsnämndens (ARN) rekommendationer.

14. Personuppgiftspolicy
Vi följer den svenska personuppgiftslagen. Den håller en hög nivå för att ge individen skydd om hur personuppgifter lagras. Enligt denna lag måste vi be dig samtycka till att vi behandlar och sparar uppgifter om dig i vår databas. Genom köp hos Sidmakarn AB bekräftar du detta samtycke. Alla personuppgifter som du lämnar till oss eller som vi får del av när du genomför ett köp kommer att behandlas av Sidmakarn AB i egenskap av personuppgiftsansvarig.

Som konsument har du rätt att begära ut om dig registrerade uppgifter, begära ändring av om dig registrerade uppgifter samt begära att uppgifterna raderas.

Informationen kommer att användas i syfte att vi vid köp skall kunna fullgöra våra åtaganden gentemot dig samt i kommunikationen mellan Sidmakarn AB och kund.

15. Åldersgräns
Vi kan inte ta emot beställningar från personer under 18 år.